Otvoren 21. Osječki jesenski sajam

  SHARE
  foto:obž
  foto:obž

  Na sajamskom prostoru na Pampasu jučer, 5. listopada 2018. godine, otvoren je 21. Osječki jesenski sajam, tradicionalna izložbeno-prodajna manifestacija na kojoj oko 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva nudi svoje proizvode i usluge iz poljoprivrede, pčelarstva, prehrane, graditeljstva i stanovanja. Sajam je u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića otvorio zamjenik župana Goran Ivanović.

  – Velike sajamske priredbe potrebne su gradu Osijeku, no prostor Pampas nije adekvatan za to. Osječko-baranjska županija u suradnji s Gradom Osijekom pokrenula je projekt izgradnje Gospodarskog centra, novog sajamskog prostora i višenamjenskog centra koji će ujedno dati novi i potreban zamah malom i srednjem poduzetništvu – rekao je Ivanović. Kao izaslanik premijera najavio je nastavak razvojnih projekata, osobito kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

  Ulaz na Sajam je besplatan, a izložbeno-prodajnu ponudu organizirano je niz pratećih događanja; 5. Izložba ženskog poduzetništva, 2. Izložba braniteljskog poduzetništva, Dani meda – 23. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, hrvatsko-mađarski poslovni susret, predavanja i okrugli stolovi. Po prvi puta organiziran je i Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka, na komu su posjetitelji, uz med, kušali i hranu sa znakom “Mlijeko hrvatskih farmi”, “Jaja hrvatskih farmi”, “Kruh hrvatskih polja” i “Brašno hrvatskih polja”.