Nezavisna medijska mreža

  SHARE

  LOGO 2 NMMNezavisna medijska mreža je udruga osnovana 27.10.2014. u Petlovcu, a ima za cilj podizanje društveno-socijalnih vrijednosti. Udruga je registrirana u Belom Manastiru, te broji 10-tak aktivnih članova. Većina članova ima akademsko obrazovanje, nekolicina ih je završila fakultet ima i nekoliko studenata, ali i bivših studenata. Svi oni su ostali u ruralnom području odnosno u Baranji i ovdje žele primjenjivati i razvijati svoja znanja. Članovi udruge su mladi ljudi, a prosjek starosti članova je približno 25 godina.

  Udruga upravlja internetskom domenom 24info.hr, te na istoj uređuje dva portala Baranja info lokalni portal i portal za državnu razinu 24 info. Portali su predstavljeni javnosti 4. travnja 2015. godine, a od siječnja iste godine pristupilo se uređenju na portalu i ispunjavanje portala zanimljivim vijestima i člancima.

  Članovi udruge izuzetno su ponosni na činjenicu da su u svega 6. mjeseci od osnivanja na prijavi svog prvog projekta ostvarili sufinanciranje istog. Projekt je prijavljen na natječaj HEP-a d.o.o., te su mu sredstva odobrena unatoč velikoj konkurenciji. Na natječaj je prijavljano 2480 udruga, a samo 421 je dobilo sredstva među kojima je i udruga Nezavisna medijska mreža.

  Udruga ima u planu tijekom 2015. godine kupiti računalnu opremu i u Baranji provoditi edukacije osnova rada na računalu za starije osobe, edukaciju pisanja članaka i fotografsku radionicu za sve zainteresirane.

  Glavne djelatnosti udruge razlog su njezinog osnutka, a to su: poticanje poduzetništva, samozapošljvanja i zapošljavanja, djelatnosti medijskih agencija, volontiranje u zajednici i humanitarni rad.

  Poticanje poduzetništva

  Udruga potiče poduzetništvo na način da putem portala promovira i predstavlja poslovne subjekte (tvrtke, obrte, udruge, OPG i druge). Način na koji je to predviđeno jest prezentiranje njihove djelatnosti, ciljeva, proizvoda i/ili usluga za pravne osobe koje nemaju sredstava za prezentaciju, marketing, promociju  i web stranicu.

  Poticanje samozapošljavanja

  Udruga će poticati samozapošljavanje svim potencijalnim poduzetnicima pružanjem informacija putem portala s natječajima za poduzetnike početnike (HZZ, BICRO, HBOR, HAMAG, itd). Udruga će pomoći najboljim projektima oko promocije, marketinga, izgradnje branda te će se aktivno uključiti u realizaciju projekta.

  Poticanje zapošljavanja

  Svi članovi udruge vode vlastiti dnevnik rada i evidenciju radnog vremena. Najbolji članovi imati će mogućnost  zapošljavanja unutar udruge, putem mjera HZZ-a, a kroz određeno vrijeme udruga planira stalno zaposliti nekoliko osoba. Drugi način pomaganja pri zapošljavanju udruga će vršiti pravovremenim informiranjem članova o radnim mjestima putem našeg portala kojega će integrirati s portalom HZZ-a.

  Djelatnosti medijskih agencija

  Djelatnosti udruge su prikupljanje i obrada informacija za vlastite potrebe ili potrebe treće strane. Djelatnost medijskiha agencija provoditi će se putem portala 24info.hr.

  Volontiranje i Humanitarni rad

  Naši članovi udruge aktivno pomažu u razvoju zajednice, organiziraju prikupljanje humanitarne pomoći u obliku hrane, odjeće i ostali kućnih potrepština. Uz to naši volonteri surađuju s brojnim udruga i fizičkim osobama koje nesebično pomažu najugroženijim ljudima.  O svima humanitarnima akcijama upoznavati ćemo javnost i donositi ćemo njihove priče i potrebe.