Vlakom u Beli Manastir stiglo više od 900 imigranata

    SHARE

    Beli Manastir- večeras je u 19:20 na Belomanastirski željeznički kolodvor stiglo između 800-950 imigranata iz Ilače u koju su stigli iz Tovarnika. Imigranti su stigli vlakom s čak 11 vagona. Većina ulica u gradu Belom Manastiru je zatvorena ili je djelomično zatvorena za promet.

    Po dolasku imigranata policija ih je počela otpremati u napuštenu vojarnu u kojoj im je predviđen smještaj. Tijekom cijelog poslijepodneva u vojarni su volonteri, crveni križ, dobrovoljna vatrogasna društva i drugi podizali šatore i čistili okoliš kako bi se primili spomenuti imigranti.

    Postavlja se pitanje gdje će prenoćiti imigranti koji su u Baranju ušli preko graničnog prijelaza Batina. Na ovo pitanje nam nitko na terenu nije znao odgovoriti. Na ruku imigrantima koji će morati noćiti na otvorenom svakako ide u prilog ovo vrlo toplo ne tipično vrijeme za drugu polovicu rujna.

    Jedno od pitanja na koje se ne zna odgovor je također koliko dugo će se oni zadržati u Belom Manastiru i Hrvatskoj, naročito iz razloga što su sve zemlje EU postavile kontrole na svoje granice unatoč tome što je na snazi Schengenski sporazum.