Vladimir Šeks u Belom Manastiru predstavio knjigu ”1991″

    SHARE

    Jučer u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru predstavljene su dvije knjige hrvatskoga političara Vladimira Šeksa pod nazivom ”1991. – moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat”.

    Knjigu su predstaviti autor Vladimir Šeks,  recenzent dr. sc. Ivica Miškulin te promotor dr. sc. Dinko Čutura. Sve prisutne i same goste na samom početku pozdravio je Tomislav Rob, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Belog Manastira.

    Osnovni temelji knjiga su sjećanja Vladimira Šeksa o nizu zbivanja tijekom 1991. vrijedan su prilog za razumijevanje stanja i odnosa u vrhu Hrvatske demokratske zajednice i djelovanja njezina čelnika, ujedno i predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana. Riječ je o dva dijela knjige od kojih jedan govori o razdoblju od 1. siječnja 1990. do 13. kolovoza 1991., dok drugi dio prenosi razdoblje od 13. kolovoza 1991. do 31. prosinca 1991. Kako je riječ je o godini stvaranja i godini obrane neovisne Hrvatske, knjige govore po hrvatskim ratištima i političkim arenama. Objašnjavaju ono što nije bilo vidljivo iz prijenosa saborskih sjednica, ali i ono što se događalo na najvažnijim sastancima državnog vrha. Dijelovi transkripata prvi put otkrivaju kompleksnost odnosa i odražavaju težinu sigurnosnog stanja u tom, za Hrvatsku, prijelomnom razdoblju.