Imigranti – Beli Manastir

    SHARE

    Prema neslužbenim informacijama iz Belog Manastira 10-ak autobusa punih imigranata je već krenulo prema Zagrebu, a vlak iz Belog Manastira bi trebao dio imigranata prevesti do Mađarske granice.

    Tijekom dana, imigranti putuju raznim prijevoznim sredstvima (vlakom, autobusom, autima itd..), kako bi došli do zapadne Europe. Prema informacijama koje smo dobili, policija je poslala poruku građanima da nema mjesta panici.

    Tijekom današnjeg dana mnogi građani su doniranjem hrane i pića pomogli iscrpljenim imigrantima. U samu akciju ulkjučila se i Srednja Škola Beli Manastir, na način da su učenici, profesori i drugi, nesebično su pomagali donacijom hrane i pića.

    Prema trenutnim informacijama koje smo dobili od zamjenika Gradonačelnika Zorana Kranjčeca, stanje se u Belom Manastiru polako normalizira u bivšoj vojarni Beli Manastir. Ostao je mali broj imigranata te volonteri i ostale službe, pripremaju sanitarne čvorove, tuševe te sanitarne potrepštine za slučaj da u Belom Manastiru stigne novi val imigranata.