Upucao se u lovu

  SHARE
  foto:feerimages.com/Erdogan Ergun
  foto:feerimages.com/Erdogan Ergun

  Ovih dana počela je zimska sezona lova na području Baranje. Tako su se i ovog vikenda na gotovo svim ozbiljnijim lovištima uz cestu mogli pronaći znakovi “lov u tijeku”. Lov u Baranji ima dugu tradiciju, a u posljednjih nekoliko godina pokušava se uz seoski turizam nametnuti kao lider baranjske turističe ponude.

  Osim što je lov važan za održavanje prirodne ravnoteže životinjskog staništa i što je zdrav za lovce koji se kreću šumom na svježem zraku, on može biti vrlo opasan. Naime, on se provodi vatrenim oružjem, a s njim nije nikad dovoljno opreza. Kako nam je javljeno iz policije ovog se vikenda dogodila jedna manja nezgoda.

  U vrijeme dok se nalazio u skupnom lovu na nasipu u lovištu lovačkog društva u predjelu zvanom Mali ribnjaci kod Vardarca, jučer, 6. prosinca oko 11,30 sati, 72-godišnji hrvatski državljanin se okliznuo i pao na tlo. Uslijed pada došlo je do opaljenja njegove puške te je 72-godišnjak zadobio ozljedu gornjeg dijela podlaktice. Nadležnom državnom odvjetništvu policja podnosi izvješće.