Udruga umirovljenika općine Petlovac

  SHARE

  uuopUdruga je osnovana 2002. godine, na osnivačoj skupštini na kojoj je donesen i izglasan statut Udruge, a za presdjednika je izabran Đuro Jalšovec koji je Udrugo vodio tri godine.

  Za osnovne ciljeve udruge navode se druženje umirovljenika, ostvarivanje zajedničkih interesa, te pomoć svim članovima udruge, ostalim udrugama i mještanima općine Petlovac. Danas je predsjednik Udruge Slavko Zalaj. Važno je naglasiti da su jedina udruga na području općine koja ima članove iz svih mjesta općine Petlovac, te nisu udruga koja je na jednom mjestu kao većina drugih.

  Udruga ima godišnju članarinu koju se prikuplja, te iznosi 50.oo kn, a ona donosi mnoge benificije koje članovi imaju. Posebno bismo naglasili da svake godine uz pomoć općine Petlovac koja pomaže u djelu financiranja, djelimo pakete svim članovima koji plaćaju članarinu i to u vrijednosti nikada manjoj od 70,oo kn., te se svake godine pomažu članovima u nabavljanju ogrijeva.

  U vrijeme Božića udruga svim mještanima dijeli i sjeme pšenice koja se nosi na posvetu kad naraste. Svake godine udruga za svoje članove organizira odlazak u Bizovačke toplice, gdje se zajedno druže i s članovima Udruga umirovljenika iz drugih Baranjskih općina.
  Mnogi članovi naše udruge sudjeluju u radu drugih udruga, te u organiziranju raznih kulturnih i drugih manifestacija. Surađuju u organizaciji raznih manifestacija te aktivno pomažemu oko organizacije Likovno-kiparske koloniji koju svake godine organizira općina Petlovac.

  Aktivno sudjeluju s ostalim udrugama udrugama na području općine te  rado se odazivju na njihove zahtjeve za pomoć u radnim akcijama na kojima se doprinosi uljepšanju okoliša.
  Nadaju  se da će i dalje raditi za korist svih članova udruge i mještana općine Petlovac, te da će udruga i dalje rasti i razvijati se kao što je to i do sada radila.