U Čemincu prevarena 87-godišnjakinja

  SHARE
  foto:24info
  foto:24info

  U prijepodnevnim satima 28. kolovoza nepoznata se osoba lažno predstavila kao djelatnica banke 87-godišnjakinji.

  Došavši u obiteljsku kuću u Čemincu, uz prethodni dogovor, 87-godišnjakinja joj je predala nekoliko desetaka tisuća kuna.

  Policija traga za nepoznatom počiniteljicom, izvijestila je danas PU osječko-baranjska.

  Kako ne biste postali žrtva prevaranata, policija savjetuje slijedeće:
  * Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ.
  * Ako se osoba predstavi kao „službena“, tražite na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid.
  * Ne dajte se zavesti uvjeravanje nepoznatih osoba njihovim titulama i sličnim nastupima.
  * Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom, primjerice, „bolesti“, nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta (medicinskih pomagala, na primjer masažera, knjiga, posteljine, posuđa i sličnog), traženja milostinje ili naplate računa za na primjer medicinske usluge, dimnjačarske usluge i sličnog – jer se izlažete riziku. Samo nekvalitetna, neoriginalna i roba sumnjivog porijekla može se prodavati po znatno nižim cijenama od uobičajenih.
  * Kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži.
  * Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično).
  * Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila. Upozorite starije članove obitelji na opasnost i ponavljajte im ove savjete. Posumnjate li u osobe koje vam dolaze, a posebice ako je riječ o počinjenju kakvog kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj „192“!