U Belom Manastiru održana svečana sjednica povodom Dana grada

  SHARE

  Povodom Dana garda Belog Manastira jučer je u prostorijama Umjetničke škole održana svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su nazočili brojni uvaženi gosti društvenog, političkog i gospodarskog života.

  Na sjednici od istaknutih gostiju bili su župan osječko-baranjski Ivan Anušić, kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića, saborski zastupnik Domagoj Mikulić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics.

  Zlatnu plaketu Grada Belog Manastira dobio je Boris Mikšić vlasnik EcoCorteca, a Povelje Grada Belog Manastira dobili su Josip Burgund, Vladimir Kedmenec i Josip Molnar.

  U uvodnom govoru gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob istaknuo je da u Belom Manastiru u proteklih nekoliko mjeseci realizirani su infrastrukturni projekti vrijedni više od nekoliko milijuna kuna. Novi investicijski zamah vraća optimizam među građane i poduzetnike. Dio investicija osiguran je kroz intervencijski plan, a dio kroz vlastiti  proračun te kroz podršku županije, ministarstava i raznih fondova.

  Župan Ivan Anušić istaknuo je da Baranja u kontinentalnom turizmu može puno napraviti te da ima dobre temelje za budući razvoj, također je važna izgradnja koridora 5c koji se radi punom parom, a iznimno bitan projekt za područje Baranje zbog bolje povezanosti. Župan je naglasio kako će idući Dani turizma po prvi puta biti održani u kontinentalnom dijelu Hrvatske u Slavoniji i Baranji.

  Izjava gradonačelnik Belog Manastira Tomislava Roba: https://www.youtube.com/watch?v=_YKL1dSdlbg