U Belom Manastiru najjeftiniji autoplin

  SHARE
  foto:24info/Marko Balukčić
  foto:24info/Marko Balukčić

  Poglednom na cjenik goriva vrlo se lako može uočiti kako je autoplin (LPG-LNG) daleko najeftinija vrsta goriva koja se nudi na našim Benzinskim postajama. Posljednja istraživanja pokazuju kako se zbog velike razlike cijena između Eurosupera 95 i 98 (10,34 kuna i 10,71 kuna) i LPG-a (3,53 kuna) već nakon 20.000 km vraća investicija uložena u plinsku instalaciju. Iz tog razloga sve je veći broj vozila koja pokreće autoplin.

  Belomanastircima i Baranjcima zbog najniže cijene autoplina još se više isplati ugraditi plinsku instalaciju u svoje automobile. Naime zbog velike konkurecnije na relativno malom prostoru od svega 5 km nalaze se četiri benzinske crpke od kojih su tri na manje od 2 km, a te tri imaju autoplin u svojoj ponudi. Ovakva zdrava konkurencija ide na ruku Baranjcima koji se voze na autoplin.

  Cijena autoplina u ostatku Hrvatske iznosi 3,53 kune uz manje izuzetke (3,43 kune), tek na jednoj privatnoj crpki u Zagrebu autoplin je 3,29 kuna. U Belom Manastiru na INI, Croduxu i Lepusu cijena plina je 3,34, a svi oni koji posjećuju Lepus d.o.o. znaju da je cijena za gotovinu još za 10% niža, što je čini najeftinijom crpkom autoplina.

  Provjera cijena ostalih vrsta goriva možete pogledati na linku Ministarstva gospodarstva:

  Cijene goriva u RH