U Belom Manastiru djelatnici baranjske tvrtke pronašli projektile i razna streljiva

  SHARE
  policija
  MB Press

  Prilikom utovara sekundarnih sirovina u dvorištu u Belom Manastiru, djelatnici baranjske tvrtke pronašli su dva raketna motora za protuoklopno sredstvo (osa) s upaljačem, prazan raketni motor za protuoklopno sredstvo (zolja), čahuru za topnički projektil s inicirajućom kapislom, dva projektila za protuzrakoplovni top, nabojnik za automatsku pušku s više od dvadeset komada streljiva. Na mjesto pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su preuzeli navedena sredstva.

  Policija podsjeća građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

  Policija poziva sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

  Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.