Trg pod video nadzorom

    SHARE

    Godinama je Trg slobode u Belom Manastiru popularno zvan “Korzo” slovio kao jedan od najljepših ali i najzelenijih gradskih trgova u Hrvatskoj. Unatoč ljepoti koja ga je krasila nakon ratnih stradavanja vapio je za obnovom.

    Posljednjih nekoliko godina mnogo je novca uloženo, te Trg ima potpuno novi imidž. Nekima se on sviđa, nekima ne, ali već smo se svi trebali naviknuti da se o ukusima ne treba raspravljati. Posljednja od novina kojom su nas iznenadili gradski oci jest video nadzor, čiji je cilj zaštita investicije uložene u Trg.

    Izvor iz gradske uprave nam je otkrio kako je investicija u video nadzor vrijednosti između 20.000,00 i 30.000,00 kuna, a postavljeno je 7 kamera na raznim dijelovima Trga. Kontrolna soba će najvjerovatnije biti u prostorijama Gradske knjižnice. Ovo je svakako opravdana investicija, posebno nakon više vandalskih napada na novu fasadu zgrade srednje škole.

    Jedino se nadamo kako će kvaliteta snimaka video nadzora biti bolje od one na osječkom Trgu Ante Starčevića. Prisjetimo se kako je na istom odmah nakon obnove jedan autobus napravio veliku štetu, ali na video snimci nadzornih kamera nije se uspjelo identificirati o kojem se autobusu radi, te se počinitelj nije pronašao.