Sutra se održava 9. Europska noć kazališta u Belom Manastiru

SHARE

noć kazališta

U subotu 25. studenog bit će odražana 9. Europska Noć kazališta, kojom će se i službeno zatvoriti program proslave Dana Grada i 8. kazališnog festivala.
Kao i proteklih godina, ova hvale vrijedna manifestacija, koju je pokrenulo Narodno sveučilište Dubrava uz pomoć partnera iz cijelezemlje i ove godine okupit će veliki broj sudionika iz svih krajeva naše zemlje te se očekuje još veća posjećenost nego proteklih godina.

Ovogodišnja, 9. Noć kazališta sadržava najbogatiji program do sada. U njoj će sudjelovati 80-ak kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterska kazališta u pedesetak mjesta u Republici Hrvatskoj. Europska noć kazališta, ove godine poprima oblik množine – noći kazališta – koje su započele 4. i 5. studenog 2017. godine u Bugarskoj, nastavljaju se 18. studenog u Češkoj, Slovačkoj, Austriji i Bosni i Hercegovini, a završavaju 25. studenog u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Na ovaj način, Europa proteže aktivnosti popularizacije i vidljivosti kazališne djelatnosti na cijeli mjesec studeni, omogućavajući time i međunarodnu cirkulaciju zainteresirane publike.

Od 18,00 sati posjetitelji će moći u izložbenom prostoru Centra za kulturu Grada Belog Manastir pogledati izložba kazališnih plakata u produkciji Gradskog kazališta Beli Manastir od 2007. do 2017.
U 19.00 sati počinje premijera predstave (komedije) „Evropejci“, Draft teatra Tuzla, BiH, a nakon predstave slijedi svečano zatvaranje 8. kazališnog festivala i dodjela godišnjih kazališnih nagrada.

Idući dan (nedjelja, 26.11.) rezerviran je za najmlađe, koje će u 16 sati razveseliti dječja kazališna predstava o zdravoj prehrani „Vitamni, zdravi fini“ koju izvodi Cvetin Aničić.

Ulaz na sve sadržaje je besplatan!