Sramotne cijene Panturista!

  SHARE
  Foto: 24info
  Foto: 24info

  Neki dan došao sam na autobusni kolodvor u Beli Manastir i zatražio potvrdu o visini iznosa mjesečne karte za relaciji od mjesta “A” do mjesta “B”. Ugodnim glasom rekla mi je gospođa na šalteru da je to moguće i da će mi rado izdati potvrdu, ali tada nastaje iznenađenje, kaže da se ista naplaćuje. Pa i nije neko iznenađenje da je potrebno naplatiti određenu potvrdu, to je uobičajena stvar u “Lijepoj našoj”. Međutim iznos koji mi je gospođa rekla nije nimalo beznačajan.

  Monopol koji Panturist d.d. ima na već spomenutom autobusnom kolodvoru, a pretpostavljam i na drugim kolodvorima na kojima isti pružatelj usluge ima koncesiju omogućila mu je da spomenutu potvrdu naplaćuje bezobraznih 100,00 kuna. Da ironija bude veća ova potvrda je jedan listić papira (veličine 7,5 cm s 7 cm) duplo je manji od računa kojega sam dobio za potvrdu, a na njemu nema niti otisak pečata niti potpis službenice.

  Foto: 24info
  Foto: 24info

  Drugi problem nastao je kad je službenica u Belom Manastiru ušla u sustav i vidjela da sama ne može izdati potvrdu bez odobrenja iz Osijeka. Nakon telefonskog poziva u Osijek saznala je da gospođa koja radi na ovim poslovima trenutno nije na svom radnom mjestu i da pokušam kasnije. Dok sam čekao rasplet ove situacije gledam obavijesti i uočim da je cijena potvrde za dnevnu kartu 12 kuna, što je na kraćim relacijama manje od visine jednosmjerne dnevne karte.

  Dva sata nakon što sam pokušao izvaditi potvrdu o visini iznosa mjesečne karte zovem telefonom da vidim jel napokon došla potvrda iz Osijeka da mogu kupiti navedenu potvrdu slijedi novo neugodno iznenađenje. Javlja mi se automat koji me obaviještava kako će me ovaj razgovor s fiksne linije koštati više do 1,70 kuna ili s mobilne linije 2,90 kuna, prilično ljut čekam javljanje službenice kad opet obavijest o cijenama poziva umjesto službenice. Nakon više od minute javlja se službenica koja se ispričava jer i dalje nema dozvolu izdati potvrdu koju k tome treba još i platiti.

  Foto: 24info
  Foto: 24info

  Potvrda koju želim izvaditi potrebna je za predaju kod potencijalnog poslodavca, što znači da ju najčešće vade osobe koje su nezaposlene. Osim nezaposlenih ista potvrda vadi se i za neke zdravstvene institucije za povratom novca za putne troškove nakon liječenja. Stoga je još žalosnija činjenica da se potvrda naplaćuje toliko novca od najčešće nezaposlenih i bolesnih osoba. Iskreno se nadam da će ovaj apel sjesti na plodno tlo i da će prozvana kompanija putem koje sam i osobno putovao 7 godina na čak četiri različite relacije uzeti u obzir sve navedeno barem razmotriti snižavanje cijene ove svoje nazovimo usluge.