Sramotan potez hrvatskih navijača

  SHARE
  foto:pixabay
  foto:pixabay

  Na putu za Mađarsku gdje danas u 18 sati igraju nogometnu utakmicu reprezentacije Mađarske i Hrvatske dogodio se sramotan potez hrvatskih navijača. Sramotan potez se dogodio u Baranji nedaleko od Mađarske granice. Prije prelaska granice u ranim poslijepodnevnim satima autobus pun navijača stao je na parkiralište jedne lokalne trgovine kako bi se navijače okrijepili i kupili si sve potrebno za utakmicu.

  U trgovinu je odjednom ušlo više od 30 hrvatskih navijača i čime su napravili veliku gužvu u maloj mjesnoj trgovini. Dok je nekolicina stajala u redu ispred trgovkinje ostali su iskoristili gužvu i ukrali nekoliko boca žestokog alkoholnog pića, a sumnja se da je ukradeno i druge robe iz trgovine.

  Da su navijači napravili ovaj sramotan potez utvrđeno je tek nekoliko sati nakon što se incident dogodio, pa stoga nije prijavljen policiji. Manjak robe će nažalost biti utvrđen tek na inventuri, a trošak manjka će, kako to već kod nas biva, vjerojatno morati snositi same trgovkinje. Zbilja sramota za sve hrvatske navijače, ako ih se uopće tako može nazvati.

  Krađa do 1000 kuna bez kazne

  Krađa do iznosa od 1.000 kuna smatra se beznačajnim kaznenim djelom pa policija obavlja samo izvide, dok tužbu mora pokrenuti oštećeni. Zakonu o sudskim pristojbama, za privatnu tužbu zbog kaznenog djela plaća se pristojba od 250 kuna, dok prvostupanjska presuda košta 500 kuna. Tužitelju bi tuženik, ako mu se krivnja dokaže, trebao vratiti sve troškove, ali pod uvjetom da mu se ima što ovršiti.