Športska ribolovna udruga “Som” Petlovac

  SHARE
  foto:24info
  foto:24info

  ŠRU Som Petlovac osnovano je 8. prosinca 1999. godine kad je i bila osnivačka skupština, na kojoj je za predsjednika izabran Miroslav Kralj. Društvo je osnovana radi promicanja i promoviranja športskog ribolova i zaštite i održavanja okoliša s naglaskom na područja oko jezera, potoka i rijeka na kojima najčešće borave ribiči.

  Udruga se sastoji od 50 članova. Broj članova udruge iz godine u godinu sve biše raste te se takove kontinuitetu nada i sadašnji predsjednik ŠRU-a Mario Grgan. Članovi udruge sudjeluju na natjecanjima koje organizira zajednica ŠRU-ova Baranje, zbog malog proračuna udruga se natječe samo na području Baranje. Osim samog sudjelovanja imali smo čast organizirati jedno kup natjecanje kadeta na našoj vodi „Ciglana“ u Petlovcu.

  Organizirali smo čišćenje i produbljivanje „Ciglane“, zatim akumulacijskog jezera u Brkićevoj ulici u Petlovcu, te niz drugih radnih akcija. Osim čišćenja svake se godine vrši poribljavanje voda na području koje pripada ŠRU Som Petlovac. Drago nam je da možemo istaknuti da su nam u većini akcija čišćenja i održavanja pomagali i članovi drugih udruga iz mjesta.

  Izvor:24info.hr