„Sigurnost u cestovnom prometu – Blagdani bez alkohola“

  SHARE
  foto:ilustracija
  foto:ilustracija

  Božićni i Novogodišnji blagdani vrijeme su u kojima se okupljamo i u društvu najbližih uživamo u obiteljskim tradicijama, slaveći život i radost koje ovo vrijeme donosi. U dane blagdana očekuje se povećani broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a u cilju sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Policijska uprava osječko-baranjska svoje aktivnosti usmjerit će na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

  Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

  Policijski će službenici, sukladno preventivnom projektu „Sigurnost u cestovnom prometu – Blagdani bez alkohola“, tijekom nadzora u prometu dijeliti informativne letke čija je svrha individualnim pristupom u komunikaciji s građanima ukazati na potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u prometu, izvijestila je PU osječko-baranjska.