Ribarski dani u Kopačevu- Omasti brk u Ribarskoj

  SHARE
  foto:Press

  Tradicionalnoj manifestaciji „Ribarski dani u Kopačevu“ koja se održava 17. i 18. rujna 2016. godine ove godine po prvi puta pridružuje se program pod nazivom „Omasti brk u Ribarskoj“. Taj bogat i šarolik program u organizacijiUdruge EKOTUR i Privilegium-a osim gastronomskog užitka, posjetiteljima nudi i vrhunsku zabavu u pravom seoskom ambijentu. Posebna pažnja biti će posvećena djeci koju očekuju brojne kreativne radionice, dječje predstave, igre i zanimljivi izazovi.  Dođite i zabavite se u Ribarskoj ulici!

  foto:Press
  foto:Press

  PROGRAM:

   „Omasti brk u Ribarskoj“

  Ribarska ulica u Kopačevu dugačka je i vijugava, baš poput kanala uz koji se smjestila. Nekada je Ribarska bila užurbano mjesto gdje su kao u nekoj velikoj svjetskoj luci svaki komadić pogleda ispunjavali čamci, košare pune ribe, kolica, kola i kamioni, užurbani muškarci i žene. “Omasti brk u Ribarskoj” program je koji odaje počast slavnoj prošlosti ove ulice, i koji u dvorišta starih ribara vraća živahnost i ugodnu gužvu!

  “Kod Lacija – Dömötör-ház”

  Dobrodošli u naše raskošno EKO dvorište! Ovdje možete pronaći niz domaćih, ekoloških proizvoda lokalnih proizvođača. Sve domaće, sve zdravo i ukusno! Pogledajte kuharske prezentacije, kušajte, razmazite svoje nepce i ponesite savršene poklone kući!

  “Kod Pište – Pozsár-udvar”

  Dvorište posljednjeg kopačkog ribara, raskošna je oaza za opuštanje na Ribarskim danima. Uz prženu ribu i razne druge specijalitete u našem kreativnom restoranu Fishermans, ovdje ćete pronaći i Rundino domaće hladno pivo, vrhunska vina iz Hrvatske i Mađarske, slastice, te odličnu atmosferu. Izložbe, video instalacije i mir kakav pruža samo seosko dvorište, nešto je što svakako trebate osjetiti na Ribarskim danima!

  “Dječji kutak – Gyerek sarok”

  Nekada su se djeca igrala vani, a u Kopačevu ni igra nije prolazila bez rita i njegovih čarolija! Zato dječji kutak za svu djecu osim predstava i radionica nudi i posebno – vodeno igralište! Malo se smoči i razvuci osmijeh od uha do uha na igralištu u Ribarskoj!

  ——————————————————————————–

  Izložba fotografija:

  –       Tamas Szita

  –       Domagoj Topić

  Nastupi: 

  Subota, 17. 09. 2016.

  13:00-19:00

  Klingeld Maschine (jazz duo)

  Underground Map  – “Kod Pište”

  14:00-17:00

  Edukativni kukuruzni labirint, dječje igre (Udruga Kreativna rekreacija) -Dječji kutak

  16:00- 17:30

  „Potraga za pričom“ (pripovjedačko-dramska radionica Slavice Šibalić) – Dječji kutak

  19 :00

  Varga Timea (mađarske narodne pjesme) “Kod Pište”

  20:00

  Pécsi Corazón ( flamenco ples) – “Kod Pište”

  gitaristički solo nastup Jánosa Czipfa “Kod Pište”

  21:00

  Jam session -“Kod Pište”

  ——————————————————————————————-

  Nedjelja, 18.09.2016.

  14:00

  „Guruló cirkusz”- dječja predstava ( Kazalište Aracs Eszter) Dječji kutak

  16:00

  „Proricanje budućnosti“ -interaktivna predstava za male i velike (Mikropodium) “Kod Pište”

  foto: Press
  foto: Press