Ribarski dani u Kopačevu 2015.

  SHARE
  Foto:24info
  Foto:24info

  Približava nam se mjesec rujan koji je već tradicionalno jedan od vodećih mjeseci u godini kad je Baranja puna manifestacija i raznih aktivnosti. Jesen u Baranji već je postala brend Baranjskog turizma, a gastronomski najvažnija manifestacija rujna svakako su Ribarski dani u Kopačevu.

  Kako smo saznali u razgovoru s direktoricom turističkog ureda Turističke zajednice općine Bilje, Danielom Mihaljević ovogodišnji će se Ribarski dani održati 19. i 20. rujna. Sami program događanja još nije u potpunosti definiran stoga vam ga ne možemo danas prenijeti, ali još ćemo o Ribarskim danima u slijedećem tjednu svakako pisati.

  Manifestacija Ribarski dani u Kopačevi je započela odmah po mirnoj reintegraciji istočne Hrvatske 1998. godine. Te godine je posljednji puta na jezeru Sakadaš povučena mreža, ulov ribara odmah je pripremljen te je cijelo selo mirisalo i uživalo u slatkovodnoj ribi. Taj posljednji ribolov bio je preteča Ribarskih dana kakvih ih danas imamo, ali je i postavio temelje turizma općine Bilje i mjesta Kopačevo.

  Prošle godine Ribarske dane je obišlo oko 2000 turista/posjetitelja, a to je ujedno bila prilika da stanovnici Kopačeva prezentiraju svoje proizvode i turističku ponudu. Već se zna da ni jedni Ribarski dani ne mogu proći bez fiš paprikaš, šarana u rašljama, štuke u mundiru te specijalitete od divljači, a na štandovima se nude proizvodi poput domaće mljevene paprike, meda, ajvara, slatkiši, suvenir i domaćih kolača. Kako manifestacija raste iz godine u godinu za očekivati je kako će ove godine Kopačevo posjetiti veći broje od prošlogodišnjeg, a svakako ide u prilog i prognostička predviđanja koja najavljuju toplo i sunčano vrijeme tijekom rujna.

  foto:24info
  foto:24info