Radovi u tijeku na spajanje Ulice Vladana Desnice s Ulicom kralja Zvonimira

  SHARE
  Foto: MB Press
  Foto: MB Press

  Ovih dana u tijeku je rušenje kuće koja je u gradskom vlasništvu u Ulici kralja Tomislava. Ta će kuća (na fotografiji) uskoro biti srušena, a koridor do Zvonimirove ulice postati otvoren za koje je predviđeno 9,2 milijuna kuna.

  Kako stoji u obrazloženju u Intervencijskom planu, postojeća je cesta u Ulici Vladana Desnice nedovoljne širine, nema uvjeta za sigurno odvijanje dvosmjernog prometa, a jedini je pristup pravoslavnoj crkvi i Mađarskom kulturnom centru. Uz sve to, na dijelovima u cijelosti nedostaje nogostup. Rekonstrukcijom će se postići ugodnije i sigurnije prometovanje u cijeloj Ulici Vladana Desnice u dužini od 930 metara na postojećem dijelu te bolja protočnost prometa kroz slijepi dio Ulice kralja Zvonimira, izvođenjem produžetka ulice u koridoru od Ulice kralja Tomislava do Ulice kralja Zvonimira, u dužini od 140 metara.
  Cilj je postići i bolju oborinsku odvodnju, koja je nužna za sigurno odvijanje prometa (pješačkog, biciklističkog i motornog) te bolju prometnu povezanost slijepog dijela Ulice kralja Zvonimira s ostatkom grada, odnosno protočnost prometa u užem središtu Grada.