Prvi dan “Kulinijade”

  SHARE

  14. Kulinijada u Jagodnjaku počela je danas u 14 sati defileom konja i konjskih zaprega, te sajmom ručnih radova, povrća i domaćih proizvoda. U 15 sati održano je svečano otvorenje Kulinijade koje je predvodio župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić. Nakon otvorenja uslijedila je dodjela priznanja i nagrada sudionicima natjecanja u izradi kulina, prvih dvadeset i četiri kulena nagrađeni su zlatnim medaljama i prigodnim nagradama.

  Pošto su dodijeljene nagrade nastupilo je glavno događanje za preko 1000 posjetitelja kušanje uzoraka kulina. Prema izrazima lica i komentara niti sami posjetitelji nisu mogli odlučiti u moru od 121 uzorak koji im je najbolji.

  Janika Kling član organizacijskog odbora i vijećnik Općiniskog Vijeća općine Jagodnjak istaknuo je zadovoljstvo brojem posjetitelja unatoč lošem vremenu, a posebno ga je obradovao broj pristiglih natjecatelja. Naime napominje kako je prije 14 godina na prvoj Kulinijadi bilo svega tridesetak uzoraka kulina, dok ih je danas bilo čak 121. Za kraj nam je rekao kako je ponosan što je Jagodnjak općina koja je u cijeloj Hrvatskoj pa i šire postala poznata upravo po kulinu i kulinijadi.

  Osim preko 1000 posjetitelja Kulinijadu su posjetili već spomenuti župan, gradonačelnik Belog Manastira I. Doboš, načelnici općina, te mnoge druge ugledne osobe iz javnog i poslovnog svijeta naše županije.

  Kulinijada se nastavlja sutra u prostorijama Osnovne škole u Jagodnjaku uz postavku starih alata, namještaja te likovnu koloniju, posjetite gastro sajam proizvođača autohtonih proizvoda i sajam mehanizacije. Iz bogatog programa izdvajamo:

  · 20.00 Smotra folklora

  · 21.30 Koncert Boška Beuka