Prva godišnjica Udruge NMM

    SHARE

    U ponedjeljak 27. listopada 2014. godine na osnivačkoj Skupštini donesena je odluka o Osnivanju Udruge Nezavisna medijska mreža. Točno godinu dana kasnije održana je prva Redovna skupština Udruge u svečanom i veselom rođendanskom raspoloženju. Na rođendanskoj Skupštini se okupilo 15-tak članova Udruge, te nekoliko uvaženih poduzetnika s kojima udruga surađuje, predstavnici nekoliko lokalnih udruga i LAG-a Baranja.

    Predsjednik Udruge Marko Balukčić održao je prezentaciju koja je bila podijeljena na tri dijela od kojih se prvi odnosio na rad Udruge u prvoj godini od osnutka. Nakon toga uslijedio je najzanimljiviji dio svim okupljenima, a odnosio se na rezultate koje su ostvarila dva portala koje uređuje Udruga a to su 24 info i Baranja info. Završni dio prezentacije je upoznavanje nazočnih s projektom “Zajedno smo jači” kojega nam financira HEP-a.

    Izvješća i planove o radu i financijama članovi Skupštine su prihvatili jednoglasno, bez rasprava o istima, što je dokaz dobre pripreme dokumenata, ali i stalne uključenosti članova u rad Udruge. Prije početka proslave prve godišnjice uz večeru Skupštini se obratila gospođa Lidija Dabić iz LAG-a Baranja koja je iznenađena rezultatima portala, posebno portala Baranja info koji je u svega 6 mjeseci postao lider na Baranjskom medijskom tržištu, posebno nakon što je čula da se svi članci pišu volonterski, te da udruga posjeduje vrlo skromna sredstva. Osim toga pozvala je Udrugu i goste iz drugih udruga da se učlane u LAG. Nakon nje redom su se javljali neki od gostiju poput Marine Dominić-Matulin općinske vijećnice, Lidije Vuk predsjednice udruge Fijolice i Goran Bartolić zapovjednik JPVP Grada Belog Manastira, svi su oni pohvalili rad Udruge i portala, te su obećali daljnju suradnju s Udrugom.

    Skupština je završila proslavom prvog rođendana Udruge uz večeru i dobru zabavu, koja je potrajala do kasnih noćnih sati.