Provedene pojačane mjere u prometu

  SHARE
  foto:mup
  foto:mup

  Tijekom vikenda, 20. i 21. veljače,  na području cijele policijske uprave, u koordinaciji s policijskim upravama vukovarsko-srijemskom, brodsko-posavskom, požeško-slavonskom i virovitičko-podravskom, policijski su službenici proveli pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

  Ukupno su evidentirali 86 prekršaja, od čega dvanaest na području Postaje prometne policije Osijek, jedanaest na području I Policijske postaje Osijek, deset na području II Policijske postaje Osijek, četiri na području Policijske postaje Čepin, osam na području Policijske postaje Beli Manastir, devet na području Policijske postaje Donji Miholjac, dvadeset na području Policijske postaje Đakovo i po šest na područjima Policijske postaje Belišće i Policijske postaje Našice.

  Policijski su službenici evidentirali ukupno 40 prekršaja vozača koji su upravljali vozilom uz prisutnost nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi, od čega je devet evidentirano na području Postaje prometne policije Osijek, po tri na području II Policijske postaje Osijek i Policijske postaje Donji Miholjac, dva na području Policijske postaje Beli Manastir, petnaest na području Policijske postaje Đakovo i po četiri na području Policijske postaje Belišće i Policijske postaje Našice.

  Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je kod 48-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je 21. veljače upravljao osobnim automobilom i u 00,47 sati zaustavljen u Đakovu u Ulici Hedvige Deker te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,23 gram/kilogram.

  Za vrijeme provođenja pojačanih mjera nije evidentirana niti jedna prometna nesreća.

  izvor: mup
  izvor: mup

  Donosimo i tablicu podataka o dobi vozača koji su zatečeni u prekršajima upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi:

  dob vozača alkohol
  18-24 11
  25-30 8
  31-40 11
  41-50 5
  preko 50 5
  UKUPNO 40