Pronađena minobacačka mina i ručna bomba

  SHARE
  foto:ilustracija
  foto:ilustracija

  Jučer, 20. studenog oko 10,20 sati uzkanal „Puškaš“ kod Duboševice 35-godišnjak pronašao  je minobacačku minu call. 120 mm.
  Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je navedeno ubojito sredstvo uništio.

  Nadalje, 20. studenog oko 11 sati, 64-godišnjak je prilikom spremanja svog tavanskog prostora u Baranjskom Petrovom Selu pronašao ručnu bombu M-75.
  Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je navedeno ubojito sredstvo izuzeo.

   

  „Manje oružja, manje tragedija – izbacimo uljeza“ i dalje traje

  Policija poziva i apelira na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

  Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.