Program: Advent u Osijeku 2016.

SHARE
Foto:24info
Foto:24info

Ovog Adventa posjetite Osijek jer vas očekuju vinski festival, nacionalni dan fiš-paprikaša, „Motomrazovi“, veseli božićni tramvaj s vilenjacima, virtualna stvarnost (virtual reality) u tramvaju, bogati program božićnih koncerata, dašak bečkog Novogodišnjeg koncerta u osječkom HNK i omiljeni božićni sajmovi upravo stvoreni za druženje s prijateljima i obitelji u okruženju svjetlucavih ukrasa, mirisu božićnih drvaca, kuhanog vina ili… jednostavno Božić kakav ste davno poželjeli… Ostanite i koji dan dulje te na glavnom trgu u Novu godinu uplešite uz čašu kuhanog vina i omiljeni valcer Na lijepom plavom Dunavu.

ADVENT U OSIJEKU 2016. – pregled većih događanja:

25.11.2016. – 01.01.2017., Advent u Tvrđi, adventski sajam na Trgu Sv. Trojstva prigodno ukrašenom u prelijepo božićno ruho.

Advent u Tvrđi najveća je predbožićna manifestacija u Slavoniji i Baranji. U bajkovitoj povijesnoj jezgri Osijeka smjestio se najromantičniji božićni sajam u Hrvatskoj. Šuma borova i pažljivo ukrašene kućice, peći koje gore i griju posjetitelje, samo su mali spomen tisuća detalja kojima ova autentična priča već treću godinu očarava svoje goste i privlači tisuće posjetitelja iz zemlje i inozemstva. Svakodnevni programi, koncerti, nagrade i neodoljiva gastronomija, baza su svakodnevne ponude Adventa u Tvrđi, a uz nju od ove godine, Tvrđu krase i barokni ringišpili i karuseli te prvi Međunarodni festival božićnih drvaca – natjecanje aranžera i cvjećara za najljepšu jelku. U našem Božićnom bazaru možete obaviti i svoj blagdanski šoping i time razveseliti obitelj i prijatelje rukotvorinama i domaćim delicijama ispod bora. Secret garden skriveno je mjesto gdje ćete se zagubiti u slikovitim stazama i prisjetiti se onog najvažnije – vrijednosti Božića. Da bi vam Božić bio uzbudljiv kako nekad, a Nova Godina počela u raskoši savršenog ambijenta – Osijek je definitivno mjesto za posjetiti ove zime!

01.12.-31.12., „Božićna bajka u osječkom tramvaju, vožnja božićnim tramvajem ukrašenim s 30.000 blagdanskih lampica uz predstavu i poklone Djeda Mraza. Polazna i završna stanica je na glavnom trgu.

01.12.-31.12., VR – Virtual Reality u Božićnom tramvaju (virtualna stvarnost). Okušajte se u ulozi vozača božićnog tramvaja! Svakog dana prosinca na glavnom gradskom trgu u tramvaju ukrašenom tisućama lampica provozajte se gradskim ulicama. Dječji san gotovo svakog dječaka i djevojčice je voziti tramvaj, a sada to možete i vi!

02.12., Lampioni za Dan grada Osijeka, Arheološki odjel Muzeja Slavonije, Trg Sv. Trojstva, izložba tematskih lampiona od papira osječkih osnovnoškolaca u suradnji s Društvom tehničke kulture Osijek.

02.-03.12., Smotra amaterskih pjevačkih zborova uz Dan grada, na središnjim gradskim trgovima Trgu Slobode i Trgu dr. Ante Starčevića u petak 2. prosinca od 17 sati pjevat će zborovi osnovnih i srednjih škola, a 3. prosinca u 11 sati zborovi dječjih vrtića, crkveni zborovi i druge vokalne skupine.

02.12.2016.-08.01.2017., Božićni sajam u Superu, prigodni sajam domaćih proizvoda i suvenira u TC Supermarket na Trgu Slobode.

03.12., Moto Mrazovi i božićni sajam u Gornjem gradu, Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg) Tradicionalna humanitarna akcija članova Moto Kluba Osijek u 12 sati i mali sajam domaćih proizvoda od 8 do 14 sati.

09.-10.12., WINE OS – Osijek Wine Fest, TC Esseker Centar, promocija vina i delicija iz Hrvatskog Podunavlja, Hrvatske i okolnih zemalja.

17.12., Kamion Djeda Mraza i božićni sajam u Gornjem gradu, Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg) mali sajam tradicijskih proizvoda od 8 do 14 sati, uz veseli program za djecu u prijepodnevnim satima kada će se na trg u velikom crvenom kamionu dovesti sam Djed Mraz!

31.12., Silvestrovo: u podne tradicionalno kupanje „Osječkog tuljana“ i prijatelja u ledom okovanoj Zimskoj luci na rijeci Dravi u centru grada; navečer doček Nove Godine, glavni trg i Tvrđa.