Premijera u Gradskom kazalištu Beli Manastir: Božićna predstava za djecu – U potrazi za Djed Božićnjakom

  SHARE

  BELI MANASTIR – Vesela božićna predstava za najmlađe, “U potrazi za Djed Božinjakom” u 30 minuta avanture, govori o vilenjacima, Lokiju i Pokici, koji su krenuli na Sjeverni pol pronaći Djed Božićnjaka.

  U njihovoj Bajko- planeti do koje se doputuje uz malo mirnog sna, zla vještica Zorinda stavila je magiju i ondje već 15 godina ne dolazi Djed Božićnjak, nema ni poklona a jelka mjenja boju. I dok traže Sjeverni pol, slučajno se nađu u sobi djevojčice Ane i dječaka Luke. Zajedno, svi četvoro, u sitnim avanturama i doživajima iz dječje sobe traže Djed Božićnjaka. Jesu li ga pronašli, i što se dogodilo kada je mama pokucala na vrata sobe, brojni mališani saznali su na premijeri nove predstave Gradskog kazališta Beli Manastir, 11. prosinca.

  Dan ranije, u pretpremijernoj izvedbi zatvorenog tipa, 500 djece djelatnika Belja d.d. i njihovih roditelja je u dvije izvedbe pogledalo ovu novu predstavu, te su imali prilike i za slikanje s Djed Božićnjakom ali i darivanjem poklona.

  Idućg dana, predstava je igrana za svu zainteresiranu djecu, koje nije nedostajalo, pa je kazališna dvorana i u nedjelju bila puna. Odzvanjala je pljeskom, pjesmom, veseljem a posebno glasno i veselo je bilo kada je Djed došao zajedno s Bakom Mraz.

  Mališani su se nakon predstave častili s bombonima koje je osiguralo belomanastirsko kazalište, a koje su djelili vilenjaci Poki i Loki,te se slikali s Djed Božićnjakom, koji je strpljivo pozirao i slušao njihove priče, zahvale, želje…

  U predstavi su glumili Dunja Vlahek, Denis Mikac, Davor Burić, Klea Posavac, Nebojša Šimić i Vanessa Herman, dramatizaciju i režiju potpisuje Daniela Taslidžić Herman, a ton, svjetlo i izbor glazbe Zoran Herman.