Predstava “Novac moje krvi” oduševila publiku u Vitezu

SHARE
Foto: MB Press
Foto: MB Press

Belomanastirsko kazalište sudjelovalo je u Bosni i Hercegovini na 8.Danima kazališta u Vitezu s predstavom “Novac moje krvi”. Publika je ovu odličnu predstavu uz vrhunsku igru glumaca iz Belog Manastira nagradila dugotrajnim i gromoglasnim pljeskom, te je cijela dvorana ustala i nekoliko puta pozivala glumce na bis.

 
Četvrti vikend 8. Dana kazališta u Vitezu obilježio je nastup kazališta iz Hrvatske, a publici u Vitezu predstavili su se Sinjsko pučko kazalište, Gradsko kazalište Beli Manastir i Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod. Belomanastirsko kazalište i Gradsko kazalište mladih Vitez suradnju su započeli još 2010. godine, kada je Ivan Sajević, došao na 1. kazališni festival u Beli Manastir. Godinu dana kasnije, Sajević u ime Viteškog kazališta i Daniela Taslidžić Herman u ime belomanastirskog kazališta u prostorijama Gradske uprave Grada Belog Manastira, potpisali su prekograničnu Povelju o kazališnom prijateljstvu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Iste su se večeri mladi glumci po prvi puta predstavili baranjskoj publici. Od tada sve do danas traje odlična i uspješna kako poslovna tako i prijateljska suradnja između Viteza i Belog Manastira.
 
Tim povodom, u subotu je na repertoaru 8. kazališnih dana u Vitezu bila najnovija predstava Gradskog kazališta Beli Manastir, “Novac moje krvi”, koja je rađena u suradnji s Policijskom upravom osječko – baranjskom. Predstava „Novac moje krvi“ govori o tragičnim ljudskim pričama naivnih ljudi, koji su u potrazi za boljim životom, upali u ruke raznih profila kriminalaca, a oduzimanje slobode jedna je od najvećih povreda ljudskih prava. Rađena na zanimljiv način i cijela je priča prepuštena glumcima koji su težak i izazovan zadatak savladali i još jednom opravdali povjerenje redatelja Cvetina Aničića ali i publike. Aničić svojim predstavama pokušava utjecati na svijest publike, a kazalište upravo zato i služi. U predstavi glume: Klea Posavac, Davor Burić, Daniela Taslidžić Herman, Dunja Vlahek, Denis Mikac, Vanessa Herman i 8-godišnja Lana Herman. Predstava je dio preventivnog projekta o trgovini ljudima – „Stop trgovini ljudima“.
 
Publika je ovu odličnu predstavu uz vrhunsku igru glumaca iz Belog Manastira nagradila dugotrajnim i gromoglasnim pljeskom, te je cijela dvorana ustala i nekoliko puta pozivala glumce na bis. Puni dojmova o još jednom susretu s viteškim kazalištarcima, belomanastirci su se zadovoljni vratili kući u kasnim popodnevnim satima. No, već u 17 sati, posjetitelji Adventnog sajma u Petlovcu, imali su prilike pogledati kazalištarce koji su oživjeli Josipa i Mariju.