Predavanje na temu „Budi navijač, ne razbijač“ učenicima u Kneževim Vinogradima

  SHARE

  Policijska uprava osječko – baranjska sudjeluje u realizaciji preventivnog projekta „Budi navijač, ne razbijač“.

  Ciljevi projekta su povećanje sigurnosti sudionika i gledatelja na nogometnim utakmicama te razvijanje navijačke kulture na način da se navija bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja. U sklopu projekta obilježen je i Tjedan međusobne tolerancije i ljubaznosti, koji se obilježava od 12. do 16. studenog.

  U sklopu preventivnog projekta učenicima petog i šestog razreda Osnovne škole Kneževi Vinogradi policijski službenici Odjela prevencije PU osječko – baranjske, dana, 13. studenog, održali su edukativno predavanje. Prilikom predavanja policijski službenici upoznali su učenike o pravilnom navijanju. Također su ih upoznali s najosnovnijim odredbama iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

  Po završetku predavanja, policijski službenici podijelili su prisutnima i promotivne edukativne letke te promidžbene materijale Nogometnog kluba Osijek.

  Projektom se nastoji senzibilizirati javnost o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima, kao i podizanje razine sigurnosti svih sudionika nogometnih, ali i drugih sportskih natjecanja.