Poznati su svi polufinalisti Zimske malonogometne lige

  SHARE
  Foto:24info
  Foto:24info

  Beli Manastir – 6. siječnja 2016. godine zimska malonogometna liga Beli Manastir počela je u 15:40 trećim kolom selekcija U-10 između Croatie i Baranje-Belje 2. Obje su momčadi odigrale dobru i izjednačenu utakmicu koja je završila najpoštenije za oboje 2:2. Drugu utakmicu u istoj kategoriji odigrali su Baranje-Belje1 i Darda, a bolja je bila Baranja-Belje s ukupno 3:0.

  Tri utakmice selekcije U-16 igrane su od 17 sati. Prva od njih između Udruge mladih Lug i Baranje-Belje 3, u njoj su mladi iz Luga pokazali svoju kvalitetu te su pobijedili 2:0. Utakmicom Baranje-Belje 1 i Radničkog nastavljene su utakmice U-16 selekcije. Dobra igra Radničkog donijela im je laku pobjedu od 0:3. Posljednji susret prije seniorskog dijela odigrali su Baranja-Belje 2 i Rabo. Ekipa Rabo ponovno je dokazala da je jedna od najboljih ako ne i najbolja na turniru te je bez problema pobijedila rezultatom čak 0:10.

  U 19 sati počeo vrlo zanimljiv rasplet u skupini 2 seniora, gdje su se u prvoj utakmici sastali momci Croatie i Petlovca. Croatia se nakon dva poraza u prva dva kola oprostila od prilike za prolazak u daljnju fazu natjecanja, a Petlovac mora pobijediti i nadati se povoljnom raspletu posljednje utakmice dana koju igraju Hajduk i Radnički. Croatia je ušla u igru potpuno rasterećena rezultatskog imperativa što se vidjelo u mekoći njihovog pasa, za razliku od Petlovčana koji su ušli vrlo nervozno. Sve to se moglo vidjeti i na rezultatu jer Croatia je u prvih 10 minuta vodila 2:0. Nakon nekoliko izmjena igra Petlovca je postala opasnija što rezultiralo smanjenjem rezultata na 2:1. s kojim se otišlo na predah.
  Većim tempom i agresivnošću počeo je drugo poluvrijeme Petlovac, čime je umorio igrače Craoatie koji su češće griješili što ih je na koncu skupo stajalo. Petlovac je sredinom drugog poluvremena izjednačio, a ubrzo i poveo 3:2. Do kraja utakmice Petlovac je postigao još jedan zgoditak i ukupno pobijedio 4:2, te je u miru mogao čekati rasplet utakmice koja je uslijedila, a o kojoj mu je ovisio plasman u polufinale.

  Posljednju i odlučujuću utakmicu za plasman u polufinale odigrali su Hajduk i Radnički. Hajduku je bila potrebna bilo kakva pobjeda, a Radnički nije smio izgubiti više od 5 pogodaka razlike. Stoga je Hajduk počeo napadački, dok je Radnički izgledao prilično nezainteresirano prema naprijed, već se odlučio braniti da ne primi pogodak. Napadačka taktika upalila je Hajduku koji je poveo nakon nekoliko minuta igre, pa se i na odmor otišlo s 1:0 za Hajduk. Kao i prvo tako i drugo poluvrijeme Hajduk dolazi do ranog gola i vodi 2:0. Ovaj rezultat odgovarao je objema momčadima pa se nakon tog gola igrala uspavanka s čekanjem da vrijeme prođe. Ovo je sigurno bilo teško gledati Petlovčanima kojima upravo ovaj rezultat nije išao na ruku.

  Rezultat 2:0 za Hajduk značio je da kao prvoplasirana momčad iz skupine 2 ide u polufinale Radnički i kao drugoplasirani Hajduk, a Petlovac koji je imao isti broj bodova kao iz prvoplasirani i drugoplasirani zbog slabije gol-razlike u međusobnim utakmicama ispada.