Poziv na edukativnu predstavu “Majstori” za učenike nižih razreda

SHARE
foto:ilustracija
foto:ilustracija

Teatar to go (koprodukcija s Hrvatskim kazalištem Pečuh) pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, a u suradnji sa Policijskom upravom osječko-baranjskom će tijekom slijedećeg tjedna u Baranji, izvesti edukativnu predstavu za učenike nižih razreda četiri osnovne škole (od 1. do 4. razreda).

Predstava „Majstori” govori o dvojici majstora koji postavljaju semafor ispred škole. Majstor Leopold je genijalac, ali samodopadan i hvalisav, a šegrt Ivek je marljiv, ali nespretan. Zbog svojih karakternih osobina upadaju u naizgled bezizlazne situacije i nevolje. Svjesni važnosti ispravno obavljenog posla služe se metodom pokušaja i pogreške čime potiču gledatelje na interakciju. Budući protagonisti predstave nailaze na situacije iz kojih ne vide izlaz, prema strukturi komedije, gledatelje se stavlja u ulogu onoga koji ima rješenje čime se otvara prostor za zajedničko djelovanje i rješavanje „problema“. Komedijom karaktera, zabune i situacije, u suradnji s gledateljima, naši će majstori uspješno svladati prometna pravila. Predstava „Majstori“ odličan je medij za aktivno učenje o prometu te pridonosi osnaživanju samopouzdanja djece u prometu, upozorava na odgovornost i potiče socijalizaciju među vršnjacima.

Termini za predstavu “Majstori” su prema slijedećem rasporedu:
– 13.02.2018. godine (utorak) s početkom u 10:45 sati, dvorana Centra za kulturu Beli Manastir (Gradsko kazalište Beli Manastir), za učenike OŠ “Dr. F. Tuđman” Beli Manastir;
– 15.02.2018. godine (četvrtak) s početkom u 12:15 sati, prostor Osnovne škole “Darda” u Dardi za učenike iste škole;
– 16.02.2018. godine (petak) s početkom u 08:50 sati, prostor Osnovne škole Bilje u Bilju za učenike iste škole
– 16.02.2018. godine (petak) s početkom u 11:30 sati, prostor Osnovne škole “Kneževi Vinogradi” u Kneževim Vinogradima za djecu iste škole.

Predstave su besplatne te su dobrodošla sva zainteresirana djeca i roditelji, koji se ovim putem pozivaju.