Požar u Petlovcu

  SHARE

  Petlovac -19.siječnja 2016. godine nešto iza 17:00 sati, Javna profesionalna postrojba Grada Belog Manastira zaprimila je dojavu o požaru. Na intervenciju su izašli s jednim navalnim vatrogasnim vozilom dva vatrogasca JPVP-a i četiri vatrogasca DVD-a Petlovac s dva osobna vozila.

  Intervencija se odvijala u ulici Zvonka Brkića u Petlovcu, a došlo je do zapaljenja krovnog izolacijskog materijala i drvne građe oko dimnjaka centralnog grijanja. Sumnja se kako je do zapaljenja došlo usred velike temperature nastale u dimnjaku.

  Brzom intervencijom vatrogasca koji su na požarište stigli prvi ugušena je vatra pomoću dva vatrogasna aparata, a po dolasku vatrogasaca iz profesionalne vatrogasne postrojbe počelo je gašenje požara na samom krovu. Izvršena je unutarnja i vanjska navala pomoću dvije visokotlačne mlaznice za brzu navalu. Nakon gašenja otvorenog plamena vatrogasci su uklonili crijep i izolacijski materijal s gotovo jedne četvrtine krova, kako ne bi došlo do daljnjeg širenja požara po krovištu kuće.

  Na krovištu i potkrovlju kuće nastala je velika materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna.

  Iza 19 sati profesionalnim vatrogascima stigla je smjena koja je i dalje na terenu i vrše preventivne mjere kako se požar ne bi ponovno aktivirao. Tako je na požarištu bilo ukupno 8 vatrogasaca. Više informacija o požaru znati će se nakon obavljanja očevida.