Požar u Jagodnjaku

    SHARE

    Danas oko 14:00 sati došlo je do požara na krovištu napuštene kuće u Jagodnjaku. Na teren su izašli vatrogasci JPVP-a Beli Manastir i DVD Jagodnjak s ukupno četiri vozila.

    Prema saznanjima Baranje info požar su izazvali djelatnici javnih radova koji su nakon krčenja grmova i niskog raslinja odlučili biljni otpad zapaliti kako bi na taj način smanjili količinu biljnog otpada koji je nastao čišćenjem zapuštenog djela u blizini glavne ceste.

    Nakon što su djelatnici javnih radova Općine Jagodnjak zapalili biljni otpad u vrlo kratkom vremenu su napustili područje rada i pri tome ostavili otvorenu vatru koja se kasnije pretvorila u nekontrolirani požar dvorišta. Ostaci pepela nošeni vjetrom su završili na krovištu napuštene kuće nakon čega je izbio požar koji je zahvatio drvenu konstrukciju smoga krovišta.

    Kuća je u vlasništvu Općine Jagodnjak, a djelatnici javnih radova Općine Jagodnjak koji su zapalili biljni otpad  mislili su da će se vatra ugasiti sama od sebe te su zato napustili područje na kojem su radili.