Poslovanje na hrvatski način

  SHARE
  foto:pixabay
  foto:pixabay

  Osijek- Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 35-godišnji i 49-godišnji hrvatski državljani te 40-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

  Naime, 35-godišnjak i 49-godišnjak su u travnju 2014. godine, kao direktori osječkih tvrtki, u namjeri da tvrtki 49-godišnjaka pribave znatnu imovinsku korist, zaključili ugovor o otkupu potraživanja, kojim je tvrtka 35-godišnjaka prodala svoja potraživanja iz ranijeg poslovnog odnosa s dvije osječke tvrtke u stečaju i sva prava koja proizlaze iz tih potraživanja, za iznos veći od milijun kuna, znajući da tvrtka 35-godišnjaka potražuje znatno veći novčani iznos (nekoliko desetaka milijuna kuna) te da su navedena potraživanja tvrtke 35-godišnjaka osigurana sporazumom o osiguranju novčane tražbine prijenosa prava vlasništva nad nekretninama u ukupnoj tržišnoj vrijednosti od više milijuna kuna.

  Također je utvrđeno da su 35-godišnjak i 40-godišnjakinja, kao direktorica osječke tvrtke, u lipnju 2014. godine u Osijeku, u namjeri da tvrtki 40-godišnjakinje pribave znatnu imovinsku korist, zaključili kupoprodajni ugovor kojim je tvrtka 35-godišnjaka svoje nekretnine na području Slavonije prodala tvrtki 40-godišnjakinje za iznos veći od dva milijuna kuna, iako je procijenjena tržišna vrijednost veća, čime je tvrtki 40-godišnjakinje pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu većem od tri milijuna kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

  Izvor: MUP