Petaračke buše stižu u Osijek

  SHARE
  Foto: TZ Baranja
  Foto: TZ Baranja

  Buše u Baranjskom Petrovom Selu ili Petaračke buše su autohtona manifestacija s dugom tradicijom. Krajem 20. stoljeća Petaračke buše su podignute na znatno veću razinu, te ovu manifestaciju posjeti nekoliko tisuća posjetitelja.

  Slijedom toga, ove nedjelje 24.01. buše su posjetile i našu metropolu – grad Zagreb. U suradnji sa HŽ Putničkim prijevozom, organiziran je prijevoz bušarima koji su se družili s putnicima u vlaku, slučajnim prolaznicima i turistima na Trgu bana Jelačića.

  Po prvi put imate priliku doživjeti buše i u Osijeku i to ovog petaka 29.01., u 10h buše stižu u Tvrđu gdje će zabavljati prolaznike i dijeliti letke.

  Nakon toga, u 11h s remize GPP-a, u otvorenom tramvaju idu na Trg Ante Starčevića  gdje će biti do 12:15h kada se vraćaju nazad u remizu. Planiran je prolazak pored kolodvora, preko Radićeve ulice, do Zelenog polja i natrag u remizu.

  Svakako se odazovite i popratite Lipe i Strašne buše, kojih će biti 20ak, te se dobro zabavite uz pratnju tamburaša. Svi zainteresirani moći će se besplatno provozati u otvorenom tramvaju i uživati u društvu buša.

  Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i dočekajte baranjske buše, te se nasmijte i zaplešite s njima.

  Program ovogodišnjih Petaračkih buša pogledajte OVDJE.