OPREZ, HARA NOVA PREVARA: Ne nasjedajte na ostavljeni novac ispod brisača!

  SHARE
  foto: ilustracija
  foto: ilustracija

  Kod lopova i prevaranata beskonačna je lista izuma i metoda koje im pomažu da se približe i dohvate naše imovine.

  Danas je automobilske alarme sve teže isključiti, oni su opremljeni sistemima koji pružaju odličan nivo sigurnosti i pouzdanosti. Ali lopovi,unatoč tomu, ne sjede skrštenih ruku. Oni pronalaze nove načine da prevare.

  Zamislite da ste parkirali auto blizu trgovine, otišli u kupnju, vratili se punih ruku, sve ubacili u prtljažnik, sjeli, upalili auto – i primijetili da ispod brisača na vjetrobranskom staklu stoji zakačena novčanica, i to poprilično vrijedna.

  Što u tom trenutku pomislite? O, kakva sreća! Kakva radost! Ali, ne … To je samo lukavi trik da se ukrade vaš auto. Novčanicu stavljaju baš tamo, jer morate izaći iz auta da biste je uzeli.

  Posebno često se takvi slučajevi događaju na parkiralištima i u garažama, gdje automobili stoje prednjim dijelom do zida, i novčanicu primijetite tek kada se spremate krenuti.

  Vi primjećujete novac, izlazite iz upaljenog auta, lopov uskače za volan, i momentalno odvozi auto ispred vašeg nosa. To se događa toliko brzo i iznenada da se ne stignete snaći.

  OPREZA NIKAD DOSTA!