Održana edukacija “Školski volonteri” u Belom Manastiru

  SHARE
  Foto: Volonterski centar Osijek
  Foto: Volonterski centar Osijek

  Edukaciju o školskom volontiranju u okviru projekta “Školski volonteri” održao je Forum za slobodu odgoja s ciljem upoznavanja sudionika edukacije s konceptom školskog volontiranja te praktičnim koracima u uspostavljanju volonterskih aktivnosti unutar škole.

  Edukacija je održana u Belom Manastiru od 20. do 22. studenoga 2017., a na njoj je sudjelovalo 17 predstavnika i predstavnica osnovnih i srednjih škola iz Slavonskog Broda, Đakova, Vukovara, Osijeka i Belog Manastira te 7 volonterki koje će pomoći školama u provedbi njihovih volonterskih programa.
  Pored predstavnika škola, na edukaciji su sudjelovale i predstavnice Udruge Pozitiva iz Nove Gradiške, Društva za psihološku pomoć “Sunce”, Hrvatski Crveni križ – Općinsko društvo Crvenog križa Darda kako bi predstavile svoje programe u svrhu uspostavljanja suradnje sa školama i učenicima.

  Školama slijedi uključivanje učenika u volonterske programe i provedba planiranih aktivnosti, ali i mentoriranje volonterki koje će im u tom procesu pomoći kako bi se osnažile za budući rad s djecom i mladima.

  Projekt “Školski volonteri” financiran je sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond. Nositelj projekta je Forum za slobodu odgoja, a partneri su Udruga Most iz Splita, II. osnovna škola Vrbovec te Volonterski centar Osijek.