Održan prvi EU info dan

  SHARE
  foto;BARA
  foto;BARA

  U četvrtak 17. rujna 2015. godine u velikoj gradskoj vijećnici grada Belog Manastira održan je prvi EU info dan u organizaciji grada Belog Manastira, HGK-e Županijske komore Osijek i Baranjske razvojne agencije. Na istome su sudjelovali predavači iz Ministarstva poljoprivrede i HGK. Događaj je okupio preko 50 sudionika što predstavnika OPG-ova, tvrtki, općina, ali i običnih građana i novinara.

  Prije samog predavanja događaj je otvorila Milica Milosavljević ravnateljica BARA-e, te je pozvala predstavnicu HGK i gradonačelnika Belog Manastira da pozdrave nazočne. Nakon uvodnih riječi započelo je prvo predavanje pod nazivom “Program ruralnog razvoja” kojega je predstavio gospodin Marin Fak iz Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju Ministarstva poljoprivrede .Gospodin Fak je obrazložio sve mjere ruralnog razvoja, a posebno se zadržao na mjerama za koje su raspisani ili se očekuje raspisivanje natječaja (Mjera 4, 6 i 10).

  Gospodin Saša Bukovac, pomoćnik direktora Sektora za međunarodne poslove HGK u svojoj je prezentaciji prisutnima približio proces pripreme i prijave projekta na natječaje EAFRD-a . U svojoj je prezentaciji često spominjao primjere dobre prakse s terena. Posljednjih nekoliko minuta odvojio je za predstavlja je vaučera HGK “Moj EU projekt”.

  Po isteku gotovo trosatnog izlaganja spomenutih predavača uslijedila je pauza, nakon kojega je Milica Milosavljević predstavila operativne programe Konkurentnost i kohezija i Učinkoviti ljudski potencijali.