Odluke povjerenstva za nagrade i priznanja Hrvatskog centra za dramski odgoj za 2017. godinu

  SHARE

  gradsko kazalište beli manastir

  U svrhu poticanja i promicanja dramskog i kazališnog odgoja Hrvatski centar za dramski odgoj od 2009. godine dodjeljuje nagrade i priznanja za doprinos dramskom i kazališnom odgoju, kojima je, u nekoliko kategorija, dosad nagrađen niz hrvatskih te inozemnih dramskih i kazališnih pedagoga, dramskih studija, kazališta te drugih srodnih udruga i organizacija.

  Povjerenstvo Centra, u sastavu Aleksandar Bančić, dramski pedagog iz Pule, Nebojša Borojević, dramski umjetnik i dramski pedagog iz Siska, i Vlado Krušić, dramski pedagog iz Zagreba, razmotrilo je nominacije za proteklu godinu i odlučilo dodijeliti nagrade i priznanja sljedećim dobitnicima:

  Dr. sc. Iva Gruić, dramaturginja, sveučilišna profesorica i dramska pedagoginja iz Zagreba, dobitnica je Nagrade za trajan doprinos afirmiranju i razvoju dramskopedagoške struke u Hrvatskoj ostvaren dugogodišnjim pedagoškim i znanstvenim radom te pokretanjem prvog dramskopedagoškog simpozija i Poslijediplomskog specijalističkog studija dramske pedagogije na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

  Zvjezdana Čagalj, profesorica predškolskog odgoja, dramska pedagoginja i istaknuta pjesnikinja iz Splita, dobila je Nagradu za trajan doprinos razvoju dramskoga odgoja u Hrvatskoj ostvaren dugogodišnjim dramskim odgojnim radom s djecom predškolske dobi, unapređivanjem odgojiteljske struke edukacijskim programima namijenjenih obogaćivanju odgojiteljskog rada metodama dramske pedagogije te aktivnim promicanjem dramskoga odgoja u lokalnoj i široj zajednici.

  Učilištu Zagrebačkog kazališta mladih dodijeljena je Nagrada za trajan doprinos razvoju dramskog i kazališnog odgoja u Hrvatskoj ostvaren tijekom 70 godina djelovanja.

  Irena Hlupić-Rašo, dramska pedagoginja iz Bjelovara, dobila je Nagradu za izniman doprinos razvoju dramskog i kazališnog odgoja u Hrvatskoj i vlastitoj sredini ostvaren uspostavom sjedišta Susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ-a u Bjelovaru te stalnom brigom oko njegove kvalitetne organizacije.

  Povjerenstvo je dodijelilo i dva priznanja:

  Jasmina Žiljak Ilinčić, dramska pedagoginja i glumica iz Splita, ponijela je Priznanje za uspješan stvaralački i stručni dramski odgojni rad u lokalnoj zajednici, dok je Gradskom kazalištu Beli Manastir dodijeljeno Priznanje za uspješan stvaralački i odgojni kazališni rad u lokalnoj zajednici.

  Nagrade i priznanja bit će uručene dobitnicima u subotu 13. siječnja u 16,00 sati, na svečanosti u okviru godišnjeg sabora HCDO-a koji se održava u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu.