Novi kružni tok kod Portanove

  SHARE
  Foto: 24info
  Foto: 24info

  Početkom svibnja započeli su radovi na kružnom toku u Svilajskoj ulici u Osijeku na raskrižju između dijela obilaznice koja vodi prema Čepinu i zapadne obilaznice koja spaja Beli Manastir i Đakovo. Ova dionica Svilajske ulice dobila je veliki značaj posebice nakon otvaranja trgovačkog centra Portanova. Za vrijeme Božićnih i Uskršnjih blagdana, te koncerata i “Late night shoppinga” na spomenutom raskrižju zbog velikih gužvi angažirani su prometni policajci za reguliranje prometa.

  Novi kružni tok svakako je dobra investicija koja će značajno ubrzati promet i sačuvati živce vozačima. Osim ubrzanja prometa svakako će i povećati sigurnost u prometu i smanjiti broj prometnih nesreća na toj dionici. Zbog velikih brzina koje se postižu iz pravca Čepina, ali i kroz nepregledni podvožnjak u Svilajskoj ulici često je dolazilo do prekršaja oduzimanja prednosti koje su dovodile do prometnih nesreća.

  Kružni tok je kao što se na slici vidi pušten u rad i njime se slobodno može prometovati, preostali su još radovi na uređenju unutrašnjosti kružnog toka, kao i na izradi prometne signalizcije.