Nogometni klub Petlovac

  SHARE
  Foto:Ilustracija
  Foto:Ilustracija

  Nogometni klub »Petlovac» iz Petlovca je klub koji okuplja djecu, mladež kao i ostale mještane sela Petlovac više od 50 godina. Klub djeluje tako što se financira uz pomoć Općine Petlovac, od članarina članova kluba i sponzora, a najviše se učinilo dobrovoljnim radom članova kluba na izgradnji infrastrukture, počevši od objekta pa do nogometnog igrališta koje ima i rasvjetu za mogućnost treniranja noću. Od osnivanja u bivšoj Jugoslaviji klub je nastupao pod imenom Partizan, dok današnje ime mijenja nakon povratka iz progonstva 1998. godine.

  Već je od prvih sezona klub bio bogat nadarenim igračima, te je ostvarivao vrlo dobre rezultate, posebice u regionalnom kupu. U novije vrijeme klub je u dva navrata sudjelovao u natjecanju u I. Županijskoj nogometnoj ligi (ŽNL), također je višestruki osvajač Baranjskog kupa, te je i danas u vrhu Baranjskog nogometa. Igrači koje je iznjedrio NK Petlovac cijenjeni su u klubovima u koje odlaze, a nekolicina ih je nastupala u II. Hrvatskoj nogometnoj ligi.

  Danas se klub se natječe s tri selekcije, i to: seniori /II ŽNL Osječko-baranjska/, mlađi pioniri i veterani. Nogometni klub “Petlovac” je glavni pokretač sportskog i zabavnog života mjesta Petlovac i nedjeljom mještani u velikom broju dolaze i s velikim zanimanjem prate utakmice koje igraju njihovi ljubimci.

  “Unatoč vrlo teškoj financijskoj situaciji u zemlji, klub je navika i na lošija vremena, te se ne bojimo se da će prestati s radom, već naprotiv još više se zalažemo i trudimo se da našoj djeci osiguramo kvalitetne uvjete za trening” -ističe predsjednik kluba.

  Izvor:24info.hr