Nisu svi sretni ovog Božića

  SHARE
  Foto:Pixabay
  Foto:Pixabay

  Prije nekoliko dana u redakciju nam je jedan naš čitatelj uputio zahtjev za pomoć. Naime on je od jedne poznanice primio ovu poruku koje prenosimo u cijelosti:

  „Poštovani, molim Vas za pomoć. Suprug i ja živimo s dva maloljetna sina stariji 2,5 godina, a mlađi godinu  i pol. Podstanari smo i stvarno nam je teško, naime živimo od 600,00 kn mjesečno koliki nam je dječji doplatak.  Nemamo pravo na socijalnu pomoć zbog starog automobila u vlasništvu supruga. Budući da živimo u mjestu Torjanci bez auta ne možemo jer su nam djeca često bolesna. Jedan sin nam ima bronhitis, a drugi ima slab imunitet zbog čega se lako prehladi. Na više smo mjesta molili za pomoć u hrani, odjeću i slično, ali svi nam kažu kako nemamo prava.

  U današnje vrijeme živjeti sa 600,00 kuna mjesečno ravno je čudu, ne možemo platiti režije, ponekad  pred kraj mjeseca nemamo ni za pelene djeci. Teško nam je, svaku veče idem u suzama spavat. Bojimo se da nas vlasnik kuće u kojoj živimo ne izbaci na ulicu, jer iako za sada ne moramo plaćati podstanarstvo to se može svakoga trena promjeniti. Kuća nam je trošna i puna rupa od štakora i miševa, zidovi su posebice zimi vlažni. Vrata nam imaju lufta pa smo stavili deke oko njih, ali i dalje puše.

  Zbilja nam je teško. Zna se dogoditi da nemamo za kruh i da nemamo što staviti djeci na stol. Djeca jako vole mlijeko, a ni njega baš nemamo svaki dan, zato Vas još jednom molimo za bilo kakvu pomoć.“

  Nakon što smo primili ovaj dopis odlučili smo stupiti u kontakt s gospođom te smo saznali slijedeće podatke o djeci: Stariji nosi broj patika 31, a mlađi broj patika 24. Dok su brojevi odjećeza većega majica 110, a manjeg 83, a hlače veći nosi 86/93, a manji 36.

  Kontakt telefon obitelji je 097/668-5997, a adresa za slanje robe, hrane i drugih potrepština je Marka Kneževića 56, Torjanci Baranjsko Petrovo Selo 31322.

  Redakcija se također uključila u akciju i donirati će jedan pakat higijenskih i prehrambenih proizvoda, te slatkiše za djecu. Molimo Vas ukoliko ste u mogućnosti učinite sretan Božić jednoj obitelji u potrebi, a sigurni smo da će te se i vi osjećati puno sretnije ovog Božića jer ste učini dobro djelo.