Nastavak uspješne kazališno- policijske suradnje i u 2018.

SHARE

25276421_10155973681489038_13351351_n

Gradsko kazalište Beli Manastir i Odjel prevencije Policijske uprave osječko – baranjske i tijekom 2018. godine, nastavljaju svoju uspješnu suradnju.
Istu su započeli prije nekoliko godina pod neobičnim okolnostima i do danas stvorili prepoznatljiv brend o činjenici kako je takva, iako možda javnosti neobična, vrlo aktivna i uspješna suradnja s dala rezultate.

Nakon dječjih predstava i sudjelovanja na policijskim Sajmovima koje su organizirale policijske uprave, te odlaska u Dramalj i Valbandon u suradnji s Zakladom policijske solidarsnosti, kada su godinama unazad kazalištarci zabavljali i uveseljavali djecu policijskih službenika, suradnju s okrenuli ka prvom ozbiljnom problemu. Bila je to prevencija trgovine ljudima. Rezultat toga bila je predstava „Novac moje krvi“ koja je do sada odigrana 20-ak puta u Hrvatskoj i inozemstvu, a kazalište ju i dalje u vlastitoj organizaciji igra diljem Hrvatske, dok je dio gostovanja osigurala Policijska uprva po gradovima Osječko – baranjske županije.

Često se kroz medije spominjalo kako je ova neobična policijsko- kazališna suradnja jedna od najaktivnijih diljem domovine i kako su pravi pozitivni primjer zajednici, koji bi trebali slijediti i drugi. To se nastavilo i u prvim danima 2018.godine. Naime, belomanastirsko kazalište i Odjel prevencije pripremaju novu kazališnu predstavu koja će se uskoro premijerno prikazati kako u Belom Manastiru, tako i diljem Hrvatske i na kazališnim festivalima u inozemstvu.

Predstava „Stop govoru mržnje – Mržnja koju siješ“, govori o mržnji, mržnji usmjerenoj na nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj, spolnoj osnovi te govor mržnje na sportskim događajima. Glumci su najprije upravo u ulogama ljudi koji šire mržnju a na kraju se šalje poruka koliko je to štetno za samo čovječanstvo i koliko najviše truje i uništava osobu koja mrzi. Šalje se poruka tolerancije i suživota te zdravog sportskog duha.

U predstavi glume: Daniela Taslidžić Herman, Klea Posavac, Denis Mikac, Vanessa Herman, Davor Burić i Lana Herman. Tekst i režiju potpisuje Cvetin Aničić, a majstor tona i svjetla je Zoran Herman.