Napokon nakon 11 dana otvoren granični prijelaz sa Srbijom

    SHARE

    Batina -kako neslužbeno doznajemo jučer 29. rujna 2015. godine oko 16 sati Hrvatska je otvorila granični prijelaz sa Srbijom u Batini. Točnost informacije da je granični prijelaz otvoren provjerili smo i na stranicama Hrvatskog auto kluba, na čijim stranicama stoji kako su jutros sa Srbijom zatvoreni slijedeći granični prijelazi; Ilok, Ilok 2, Principovac i Principovac 2.

    Granični prijelaz Batina je bio zatvoren zbog imigrantske krize koja trese Europu posljednjih nekoliko mjeseci. Još su svježe slike proboja imigranata na tom graničnom prijelazu 17. rujna 2015. godine. Nakon tog incidenta 18. rujna odlučeno je da se granični prijelaz zatvara u potpunosti, od tada pa sve do jučer je bio zatvoren, ukupno 11 dana.

    Odluka o ponovnom otvaranju svakako je razveselila Baranjce, posebno mještane u blizini granice koji su ga prelazili svakodnevno. Mnogi Baranjci odlaze u Bezdan po namirnice, alkoholno piće i cigarete koje su puno jeftinije nego u Baranji. Osim za mještane ovo je dobra vijest i za neke Baranjske tvrtke koje dio svog poslovanja obavlja s partnerskim tvrtkama u Srbiji.