Najava: Petlovački kugači 2016. godine

  SHARE
  Foto: 24info
  Foto: 24info

  Tradicionalna maskirana povorka pod nazivom Petlovački kugači održati će se u Petlovcu ove godine  9. veljače (UTORAK). Fašnička povorka će kao i dosadašnjih godina kretati iz Nove ulice u 15 sati, a kreće se Ulicom R. Končara do Doma kulture odakle će nastaviti do mjesne crkve Našašća sv. Križa. Od crkve povorka ide prema kraju Ulice R. Končara gdje se nakon kraćeg zadržavanja okreće i vraća pred Dom kulture. Ispred Doma kulture će se oko 17,00 sati pročitati „Vrabac“ (šaljiva pjesma s osvrtom na 2015. godinu), nakon čitanja osuditi će se i spaliti „Fašnik“ i nastaviti veselje u Domu kulture.

  Manifestacija Ptlovački kugači je u organizaciji Udruge žena “Fijolice”, Mjesnog odbora Petlovac i drugih udruga iz Petlovca, a pod pokroviteljstvom je Općine Petlovac.

  “Sve stanovnike Petlovca, Baranje i šire se pozivamo da se pridruže povorci i svojom nazočnošću uveličaju veselje i pomognu organizatorima da se sačuva od zaborava i prenese na mlade naraštaje stara tradicija maškaranja u fašničke dane.” -poručila je predsjednica Udruge žena “Fijolice” Lidija Vuk.