Najava gostujućih i domaćih predstava Gradskog kazališta Beli Manastir

SHARE

gradsko kazalište

U sklopu ljetnih kazališnih susreta i festivala, belomanastirsko kazalište i dalje nastavlja svoja gostovanja tijekom srpnja i kolovoza.

Nakon gostovanja u Valbandonu u organizaciji Zaklade policijske solidarnosti, gdje su boravili za 150 djece policijskih službenika te zaigrali predstave za djecu 20. srpnja odlaze na 2. Dane hrvatskog kazališta u Vitez (BiH), gdje će igrati predstavu za djecu, a potom odlaze na 4. Korifej fest u Crnu Goru, na kojem su izabrani da se predstave s dramom „Novac moje krvi“, koja je rađena u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave osječko – baranjske.

Na ovom međunarodnom festivalu alternativnog teatra koji počinje 21. srpnja i traje sve do 21. kolovoza, predstavit će se brojna kazališta iz Crne Gore, Slovačke, Srbije, BiH, Italije, Rusije, Poljske, Kosova, Rumunjske i Litve, te samo dva predstavnika iz Republike Hrvatske – Gradsko kazalište Beli Manastir i kazalište iz Siska.

U međuvremenu su u srpnju marljivo pripremali novi performans na temu „1001 noć“, kojeg će premijerno izvesti po povratku s gostovanja.

Belomanastirski glumci u Etnološkom centru baranjske baštine, „oživjet“ će Šeherezadu i dio likova iz njezinih priča, a sve će biti popraćeno trbušnim plesačicama u sklopu „Orijentalne večeri“ koju će publika moći pogledati 28. srpnja.

Odlazak u Crnu Goru na kazališni festival dio je odobrenog programa Ministarstva kulture RH.

Kazalište će na ljetnoj stanci biti od 29. kolovoza do 5. kolovoza, kada se pripremaju za program Dana Domovinske zahvalnosti, čijim će povodom 6. kolovoza u Belom Manastiru odigrati „Novac moje krvi“, a ostatak ljeta provest će na daskama koje život znače pripremajući nove predstave za jesen i početak nove kazališne sezone.