Najava: Advent u Tvrđi 2015.

    SHARE

    Advent_u-Tvrdji2015_webI ovoga prosinca građani Osijeka i okolice, ali i cijele Slavonije i Baranje neće morati trošiti novac i putovati stotinama kilometara u gradove poput Beča, Budimpešte, Graza, Klagenfurta ili Praga, pa i Zagreba, kako bi osjetili adventski i božićni duh!

    Naime, “Advent u Tvrđi”, kao središnja manifestacija adventskih događanja u najvećem slavonskom gradu, točnije na Trgu Sv. Trojstva otvara se u subotu, 28. studenoga 2015., u 18 sati i trajat će zaključno s 1. siječnja 2016.

    Već ovoga vikenda organizatori i tvrtka Ceker d.o.o. Osijek postavit će oko 25 lijepo dizajniranih i ukrašenih kućica, u prvom redu s prigodnom ugostiteljskom ponudom, kao što su kuhano vino, čaj (s rumom), domaće rakije, božićne slastice, kobasice i drugi prehrambeni proizvodi. Osim toga, Osječani i posjetitelji iz drugih gradova moći će u tim kućicama kupiti male božićne poklone za svoje najbliže i suvenire. Kućice će biti otvorene svakoga dana u poslijepodnevnim i večernjim satima, a svoj kutak imat će mnogi poznati osječki lokali i restorani – Kod Ruže, Trica, American bar Dollar, Rustika, St. Patrick’s Pub, General Von Beckers, Tufna, Kuća Zelenog čaja, Chocolade Chade i drugi. Cijeli prostor opet će biti atraktivno i dodatno ukrašen s naglaskom na centralni, Kužni pil. Detalji za sada neka ostanu iznenađenje, uz napomenu da će se Osječanke i Osječani i svi naši gosti ponovno moći grijati uz omiljene peći na drva.

    Planirano je ukupno čak 40-ak različitih programa, među kojima i nastupi 15-ak glazbenih gostiju, vokalnih i instrumentalnih skupina. U duhu već poznatoga slogana “Oživimo Božić kakav je nekad bio”, te jedinstvenog pristupa ove adventske manifestacije usmjerenoga na obitelj i društvene vrijednosti, bit će organizirani mnogi sadržaji koji su kombinacija suvremenog i tradicijskog: manji i veći koncerti, paljenje adventskih svijeća, dječje igraonice, radionice za djecu i odrasle, izložbe, projekcije filmova, predstavljanje autohtonih recepata te adventskih i božićnih običaja u istočnoj Hrvatskoj i Mađarskoj i slično. 13. prosinca, na blagdan sv. Lucije, u jednom prostoru na Trgu bit će opet zasijana božićna pšenica koju će redovito, zaključno s Badnjakom, zalijevati neke od osoba poznatijih javnosti, a simbolično će naznačiti koliko će Osijeku biti uspješna i plodna 2016. godina. Veliko finale manifestacije održat će se na Silvestrovo.