Loša prometna signalizacija

    SHARE

    BELI MANASTIR – sinoć oko pola devet na dionici državne ceste D 517 Petlovac – Beli Manastir po tko zna po koji put u podvožnjaku se zaglavilo teretno vozilo na ulasku u grad Beli Manastir.

    Takvi događaji su učestali na toj dionici zbog loše postavljene signalizacije odnosno premalo znakova upozorenja. Naime u blizini industrijske zone Beli Manastir nalazi podvožnjak visine 3,6 m kroz koji ne mogu proći viša teretna vozila, autobusi na kat i druga visoka vozila.

    Zbog uskog prostora na obje strane podvožnjaka prilikom zaglavljivanja viših vozila često se i na više od pola sata zatvara taj dio ceste, stoga svi vozači moraju ići obilaznim putem dužim od 5 km. Za lokalne vozače to i nije takav problem jer poznaju cestu kroz Šečeranu i Šumarinu, međutim sve veći broj stranaca prolazi ovim cestama i zbog nepostojanja putokaza često zalutaju. Osim problema izlaska iz podvožnjaka unatrag, vozači koji su se zaglavili zbog neznanja i loše signalizacije moraju policiji platiti kaznu. Budući da su “ignorirali znak upozorenja koji se nalazi na samome ulaz u podvožnjak”. Znak je na nepreglednom mjestu i nedovoljno je istaknut stoga viša vozila nisu u mogućnosti pravovremeno se zaustaviti.

    Čitatelj nam je javio kako je i vozač koji se jučer zaglavilo također morao platiti kaznu zbog “ignorirali znak upozorenja”.