Lakše do bespovratnih sredstava za obnovu kuća

  SHARE
  foto:pixbay
  foto:pixbay

  Vlada Republike Hrvatske na sjednici 26. ožujka 2015. donijela odluku o izmjeni Programa energetske obnove obiteljskih kuća, donesenog u ožujku prošle godine. Izmjenama programa je olakšana i ubrzana procedura prijave te je omogućena prijava svih građanima

  Hrvatske, bez obzira na lokaciju. Od ove godine će se građani za sredstva moći prijaviti direktno Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je nositelj programa
  sufinanciranja.

  Građani će svoje prijave moći slati na adresu Fonda nakon što se objavi Javni poziv u kojem će biti objavljen popis potrebne dokumentacije i ostali uvjeti.

  Javni poziv bit ćeobjavljen na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost početkom travnja.Od mjera energetske učinkovitosti Fond će građanima sufinancirati zamjenu vanjske stolarije, toplinsku zaštitu vanjske ovojnice i zamjenu sustava grijanja sustavima s kondenzacijskim plinskim kotlovima. Od obnovljivih izvora energije, sufinancirat će se sunčani toplinski kolektori, kotlovi na biomasu te dizalice topline.
  Sve mjere trebaju zadovoljavati tehničke kriterije koji će biti objavljeni uz Javni poziv.

  Jedna kuća će se moći prijaviti za sufinanciranje više mjera, a maksimalan iznos poticaja će biti definiran za svaku pojedinu mjeru. Postotak poticaja će se kretati od 40-80% i ovisi ostatusu grada ili općine u kojoj se nalazi kuća.

  Izvor:24info.hr