HZZ predstavio portal e-Usmjeravanje

  SHARE
  foto:HZZ /pr foto
  foto:HZZ /pr foto

  U sklopu projekta „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima“ razvijena je nova usluga profesionalnog usmjeravanja u obliku interaktivnog web portala e-Usmjeravanje.

  Portal je nastao s idejom da se na jedno mjesto, lako dostupno, postave sve informacije koje su potrebne prilikom odabira programa obrazovanja,  traženja posla, boljeg planiranja svoje poslovne budućnosti, postavljanja i ostvarivanja ciljeva u karijeri i ostvarivanja istih.

  Ako još niste otkrili što Vas zanima i ne znate kako izgleda Vaša poslovna budućnost, ispunite on-line upitnike i otkrijte koja su zanimanja kao stvorena za Vas. Ako već znate što želite raditi, ali ne znate kako određeni posao izgleda u praksi te koja znanja i vještine iziskuje, potražite odgovore na svoja pitanja među detaljnim opisima više od 250 različitih zanimanja.

  Kompas karijere pomaže Vam i usmjerava Vas do informacija, uputa i alata koji su najkorisniji za Vas, dok Plan karijere pomaže u razumijevanju vlastitih želja i mogućnosti te Vam olakšava postizanje zadanih ciljeva kroz jasno definirane korake. Izrada plana karijere koristan je proces koji Vam može pomoći pri odabiru jasnog smjera u karijeri koju želite. Plan možete napraviti sami ili uz pomoć savjetnika ili druge stručne osobe.

  Također, ako želite biti ukorak sa zahtjevima poslodavaca i odgovoriti na izazove tržišta rada, uključite se u programe profesionalnog razvoja. Na portalu se nalaze informacije o stipendijama, mogućnostima studiranja u zemljama Europske unije, studentskim razmjenama ili nastavku studija u inozemstvu. Ako niste zadovoljni s razinom svojih vještina i znanja i spremni ste na dodatno usavršavanje i učenje – potražite podatke o programima prekvalifikacija i osposobljavanja koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje s partnerskim organizacijama.

  Portal nudi brojne druge pogodnosti kao što su: savjeti o učinkovitom traženju posla, sastavljanje životopisa te pravilno pisanje molbi za posao. Isto tako možete vidjeti koja su najtraženija zanimanjima u Hrvatskoj te popis slobodnih radnih mjesta. Ako se odlučite uploviti u poduzetničke vode, na e-Usmjeravanju možete pronaći podatke o tome kako pokrenuti vlastiti posao, gdje potražiti pomoć i dobiti informacije o različitim financijskim mjerama i poticajima koji se nude.

  Portal je dostupan na web stranici www.e-usmjeravanje.hr.

  izvor:Hzz/Cisok