Gradsko kazalište Beli Manastir u Brčkom će održati predstavu “Novac moje krvi”

  SHARE
  foto:MB PRESS
  foto:MB PRESS

  Asocijacija mladih Brčko distrikta BiH u suradnji sa Vladom Brčko distrikta BiH i Policijom Brčko distrikta BiH kroz svoje aktivnosti, promociju grada i promociju ljudskih prava 10. prosinca obilježit će i Međunarodni dan ljudskih prava.

  Tim povodom u ponedjeljak u 12 sati u Domu kulture u Brčkom održati će se kazališna predstava Gradskog kazališta Beli Manastir “Novac moje krvi”. Predstava je rađena u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave osječko – baranjske kao dio preventivnog programa protiv trgovine ljudima. Zanimljivnost same predstave je da je riječ o stvarnim događajima trgovine ljudima u našem okruženju. Kroz predstavu glumci će ispričati tragične priče ljudi koji su samo željeli ostvariti svoje snove ili živjeti dostojanstveno. Naivna djevojka koja je željela biti manekenka i uplela se u mrežu organiziranog kriminala trgovine ljudima, žena koja je pobjegla od nasilnog muža, nadajući se boljoj budućnosti, mladić koji se zaljubio, student koji je htio zaraditi na „baušteli“, djevojka koja je nakon smrti roditelja ostala sama, mlada djevojka koja je htjela čuvati djecu u Njemačkoj…sve su to istinite priče ljudskih sudbina,  a sve ih veže činjenica da su svi žrtve trgovine ljudima.

  Trgovina ljudima trenutno predstavlja najbrže rastuću i najprofitabilniju ilegalnu industriju, odmah iza trgovine drogom i oružjem,  te je jedan od najgorih zločina suvremenog doba, jer, trgovina ljudskim bićima predstavlja neprocjenjivu povredu ljudskih prava. U predstavi glume: Klea Posavec, Davor Burić, Daniela Taslidžić Herman, Dunja Vlahek, Denis Mikac, Vanessa Herman i Lana Herman. Tekst i režiju potpisuje Cvetin Aničić, a majstor tona i svjetla je Zoran Herman.